Yaz Okulu
Başka üniversitelerde yaz okulu yapmak isteyen Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri bölümümüzde açılmayan dersleri başka üniversitelerden alabileceklerdir. Üniversitemizde diğer bölümlerde açılan ortak dersleri ise yönergeye göre öncelikle kendi üniversitenizden almanız gerekmektedir. Başka üniversitelerde yaz okulu yapmak isteyen öğrencilerimizin ekteki dilekçeyi doldurmaları gerekmektedir. (Dilekçede; Öğr. Programındaki Ders karşılığına kendi üniversitemiz müfredatında okutulan ders bilgilerini, Eşdeğer ders karşılığına da başka üniversiteden almak istediğiniz dersin bilgilerini yazmanız gerekmektedir).
-Doldurduğunuz dilekçeyi,
-transkriptinizi,
-karşı üniversiteden alacağınız dersin veya derslerin ders içeriklerini,
-karşı üniversitenin yaz okulu akademik takvimini ve
-karşı üniversitenin ders müfredatını
Danışman hocanızın email adresine iletmeniz gerekmektedir. Danışman hocanızın onayını aldıktan sonra yukarıdak sıralanan belgelerin orjinallerini bölüm başkanlığına teslim etmeniz gerekmektedir. Alacağınız derslerin uygunluğuna kurul kararı ile onay verilecektir.
Lisans eğitim-öğretim ve sınav yönergesine göre maksimum 5 ders ve haftalık 32 ders saatini geçmeyecek şekilde ders alabilirsiniz. Yaz okulunda ders alımı ile ilgili detaylı bilgililer aşağıda yer alan linklerde Üniversitemiz sınav yönetmeliği ve yaz okulu yönergesindeki ilgili maddelerden ulaşabilirsiniz. Önemli maddeler aşağıda belirtilmiştir. E-mail attıktan sonra başvurunuz değerlendirmeye alınarak size bilgilendirmede bulunulacaktır. Daha sonra dilekçenizin ıslak imzalı halini bölümümüze kargo yoluyla veya elden teslim etmeniz gerekmektedir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz lütfen danışmanlarınızla mail adresleriyle irtibata geçiniz.
Madde 10-(2) Yaz okulunda bir öğrenci toplam normal dönemdeki haftalık 16 ders saatini (yaz okulunda haftalık 32 ders saatini) geçmemek üzere en fazla 5 ders alabilir. Öğrencinin 16 saat üzerinde olan mesleki uygulamalı derslerden sadece bir tanesini alması uygundur.
(3) Bir öğrenci Üniversitede açılan yaz okulundan bu maddenin 2nci paragrafında belirlenen esaslar çerçevesinde istediği kadar faydalanabilir. Başka yükseköğretim kurumlarında açılan yaz okulundan faydalanması halinde, bir öğrenci birimindeki öğrenim hayatı boyunca mezun olması için gereken toplam kredinin yüzde 20sine kadar alabilir
Madde 5-(8) Bir üst yarıyıl ve/veya yıldan ders alabilmesi için, tekrar dersi olmayan ve GANO’su en az 3.00 olan öğrenciler, bir yarıyılda/yılda ön koşulu olmayan üst yarıyıl/yıldan en fazla 10 AKTS’lik, yaz okulunda ise azami 16 AKTS’lik ders alabilirler.
Yani yaz okulunda en fazla 16 AKTS ders alabilirsiniz.
***
MADDE 6-
f) Muafiyet istenen dersin hangi yükseköğretim kurum ya da düzeyinden alındığına, zorunlu veya seçmeli olması durumuna bakılmaksızın; ders içeriği uyumu/yeterliliği, kredisi ve bölüm/program eşdeğerliliği dikkate alınarak incelenir.
g) Ders kredisi değerlendirmesi yapılırken dört krediye kadar olan dersler için bir kredi, beş ve daha fazla kredili dersler için iki kredi uyumu yapılabilir
g) maddesi açıklama: Bölümümüzde AKTS'si 4'e kadar olan dersler için saydıracağınız dersin AKTS'si en fazla bir eksiği olabilir, AKTS'si 5 ve üzeri olan dersler için saydıracağınız dersin AKTS'si en fazla iki eksiği olabilir. Yani Bölümüzdeki bir dersin AKTS'si 4 ise saydıracağınız dersin AKTS'si en az 3 olmalıdır, 2 olursa kabul edilmez. Ya da bölümümüzdeki bir dersin AKTS'si 6 ise saydıracağınız dersin AKTS'si en az 4 olmalıdır, 3 olursa kabul edilmez 4, 5 ya da 6 ve üzeri kabul edilir.
NOT: Eğer yaz stajı yapıyorsanız, yaz okulu derslerinizin veya sınavınızın olduğu günlerde staj yapamazsınız. Yani ders veya sınavın olmadığı günlerdeki stajlar kabul edilir.
- Yaz Okulu Dilekçesi
- Yaz Okulu Yönergesi
- Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi
- Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi